Examenul de treapta la liceu ar putea fi reintrodus

 

Examenul de treapta la liceu ar putea fi reintrodus, informeaza digi24.ro.

examen bacalaureat1In proiectul noii Legi a Educatiei, este prevazut ca elevii care au absolvit clasa a X-a sa dea examen pentru a intra in clasa a XI-a.

Și bacalaureatul se va desfașura diferit. Se vorbește despre introducerea bacalaureatului diferentiat, care sa includa examen special pentru absolventii de școala profesionala. In ceea ce privește reintroducerea treptei, proiectul este sustinut de catre sindicate.

Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale a declarat: ”Sunt o sumedenie de avantaje si, intr-un fel, facem cumva si dreptate. Zic dreptate pentru ca, stiti bine, transferuri de la uman la real in clasele a XI-a si a XII-a nu se prea fac, dar de la real la uman, o groaza pentru ca sunt foarte multi care isi doresc o medie foarte mare la bacalaureat si fug de matematica. Ori, criteriile pe baza carora se fac aceste tranferuri nu sunt tocmai limpezi. Dam posibilitatea tuturor sa se tranfere cu acest concurs, dar in baza unui examen pe care il sustinem la sfarsitul clasei a X-a.”

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie