Cum poti obtine anul acesta ajutorul de incalzire?

 

Persoanele cu venituri mici au dreptul de a beneficia de ajutoare de stat pentru incalzirea locuintei, scrie avocatnet.ro.

sistem incalzireIn Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, persoanele singure si familiile cu venituri mici care nu-si permit sa acopere in totalitate cheltuielile pentru incalzirea locuintei (consumatori vulnerabili) pot cere de la stat ajutoare financiare.

”Ajutorul pentru incalzirea locuintei prevazut de prezenta ordonanta de urgenta ca masura de sprijin suportata din bugetul de stat se acorda numai familiilor si persoanelor singure care nu beneficiaza de alte forme de sprijin pentru incalzirea locuintei acordate in baza contractelor de munca sau altor reglementari specifice pentru diverse ramuri economice, precum si in baza legii”, se arata in ordonanta.

Conform legii, pentru a obtine ajutoarele, solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Solicitarile se depun la primarii pana la mijlocul lunii octombrie.

Pentru obtinerea ajutorului pentru energie termica, venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie sa fie de pana la 1,572 ISR (786 de lei) in cazul familiilor si 2,164 ISR (1082 de lei) in cazul persoanei singure. In cazul ajutorului pentru gaze naturale, a celui pentru energie electrica si a celui pentru combustibili solizi sau petrolieri, venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure trebuie sa fie de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Autoritatile locale accepta solicitarile si dupa data de 15 octombrie, insa, in functie de data depunerii, ajutoarele nu sunt acordate pentru intregul sezon rece. Mai exact, potrivit OUG nr. 70/2011, cererea poate fi depusa oricand, in intervalul 1 noiembrie – 31 martie, pana la data de 20 a fiecarei luni.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie