Tarile care refuza sa primeasca refugiati ar putea pierde fondurile europene – Propunere

 

Tarile care refuza sa primeasca refugiati ar putea pierde fondurile europene, se arata intr-o propunere a cancelarului Austriei, despre care scrie digi24.ro.

fonduri-euCancelarul Austriei spune ca doar astfel de pedepse pot sa forteze statele europene sa accepte cotele obligatorii de distribuire a imigrantilor. Cancelarul austriac nu este singurul care sustine ca doar sanctiunile economice ar putea pune capat exodului.

”Oricine se sustrage de la responsabilitatile sale ar trebui sa fie penalizat financiar”, de exemplu prin taierea de fonduri structurale, de care beneficiaza in primul rand statele membre din Europa de Est. Pentru a face fata afluxului de refugiati avem nevoie de sanctiuni impotriva celor care nu dau dovada de solidaritate””, a declarat cancelarul austriac, Werner Faymann, pentru publicatia germana Der Spiegel.

Cancelarul austriac a criticat tratamentul la care sunt supusi migrantii care traverseaza Ungaria cu ceea ce se intampla in perioada nazista.

”Sa-i inghesui pe refugiati in trenuri cu speranta ca-i duci cat mai departe trezeste amintiri din perioada cea mai sumbra a continentului nostru. Viktor Orban actioneaza intr-un mod iresponsabil, cand face din toti (acesti refugiati) imigranti economici”, a spus cancelarul austriac, citat de Agerpres.

Miercuri, 9 septembrie 2015 Comisia Europeana a propus o repartizare pe cote obligatorii a circa 160.000 de refugiati. Potrivit cotelor, Romaniei i-ar reveni gazduirea a 6.351 de refugiati.

Autoritatile romane nu sunt de acord cu principiul unor cote obligatorii, presedintele si premierul declarand ca Romania are capacitatea de a gazdui doar 1.785 de imigranti.

Si celelalte tari din sud-estul Europei s-au declarat impotriva cotelor obligatorii.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie