Grefierii vor beneficia de pensie de serviciu

 

Grefierii vor beneficia de pensie de serviciu, anunta avocatnet.ro.

grefier foto enational.roIn Monitorul Oficial, Partea I, nr. 670 din 3 septembrie 2015 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 706/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice.

Conform HG nr. 706/2015 personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, personalul de specialitate criminalistica si personalul care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica, precum si tehnicienii criminalisti din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel putin 25 de ani in specialitate, pot beneficia, la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare.

Concret, cei care vor beneficia de aceasta pensie sunt: grefierii, grefierii statisticieni, grefierii documentaristi, grefierii arhivari, grefierii registratori si specialistii IT (in calitate de personal auxiliar specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea), dar si expertii criminalisti, asistentii criminalisti, tehnicienii criminalisti sau secretarii-dactilografi laborator expertize criminalistice (incadrati ca personal de specialitate criminalistica si personal care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice si al laboratoarelor interjudetene de expertize criminalistice), care au implinit 60 de ani si au acumulat cel putin 25 de ani vechime.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie