Hotarare ICCJ privind anularea deciziei de impunere fiscala. Lipsa dovezii prestarii serviciilor

 

Existenta unor contracte reprezinta o conditie necesara pentru recunoasterea deductibilitatii cheltuielilor cu serviciile, nu insa si suficienta, din moment ce, potrivit art. 21 alin. (4) lit. m) din C. ICCJproc. fisc. si normelor date in aplicare, contribuabilul trebuie sa demonstreze, cumulativ, ca serviciile au fost efectiv prestate, ca au fost in legatura directa cu activitatea societatii, fiind aferente obtinerii de venituri de catre aceasta, se arata intr-o hotarare a Inaltie Curti de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), despre care scrie juridice.ro.

Intimata-reclamanta nu a demonstrat printr-un probatoriu adecvat ca serviciile care faceau obiectul contractelor incheiate au fost efectiv prestate, in sensul ca nu au fost prezentate situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, studii de fezabilitate si altele asemenea care sa faca credibile sustinerile partii privind realitatea prestarii acestor servicii, a retinut in speta ICCJ.

Desi o abordare rigida a acestei probleme ar parea excesiva, totusi, nu poate fi acceptat nici punctul de vedere al contribuabilului potrivit caruia documentele depuse continand: lista de marci folosite in Romania, articole de presa, grafice privind influenta diversilor parametri asupra activitatii, informatii extrase de pe internet, grafic de control al calitatii pot demonstra realitatea prestarii serviciilor, a mai aratat ICCJ.

Vezi aici decizia nr. 974 din 26 februarie 2014 pronuntata in recurs de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect anulare decizie de impunere fiscala.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie