Sergiu Manea este noul CEO al BCR

 

Sergiu Manea este noul CEO al Bancii Comerciale Romane (BCR), informeaza incont.stirileprotv.ro.

Sergiu Manea foto zf.roSergiu Manea a fost nominalizat de Consiliul de Supraveghere al BCR si va prelua functia la 1 octombrie 2015.

Tomas Spurny, fostul CEO a decis sa demisioneze si sa paraseasca pozitia de CEO, la sfarsitul lunii septembrie 2015, dupa trei ani si jumatate, dand curs altor oportunitati profesionale.

Sergiu Manea a declarat: ”Inca de la inceput m-am simtit privilegiat datorita energiei, satisfactiei si mandriei pe care am avut ocazia sa le traiesc alaturi de colegii mei si de clientii BCR. In acest moment ma simt cu atat mai privilegiat si mai stimulat de mandatul de a conduce banca intr-un nou ciclu de dezvoltare, urmand unui program de redresare derulat cu succes. BCR este o banca pentru Romania si intreaga echipa de aici priveste cu incredere catre indeplinirea acestei misiuni din ce in ce mai bine, urmarind sa ofere servicii de intermediere financiara sustenabila, sprijinind cresterea economica si crearea de locuri de munca, asigurand prin toate eforturile noastre prosperitate si siguranta financiara pentru clientii nostri”.

Sergiu Manea a asigurat din pozitia de vicepresedinte conducerea liniei functionale corporate, supervizand diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reteaua de centre comerciale dedicate companiilor mici si mijlocii, investment banking, piete de capital, tranzactii bancare & finantarea comertului, sector public & finantarea infrastructurii. S-a ocupat si de proiectele de educatie financiara, dezvoltare sustenabila si antreprenoriat social derulate in cadrul programelor de afaceri comunitare ale bancii. Inaintea mandatului actual, Manea a fost Managing Partner al Ithuba Capital, la Viena. Intre 2005 si 2010, a fost Managing Director, Head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria Creditanstalt. Anterior, incepand cu anul 2000 a indeplinit mai multe roluri in domeniul Pietelor Financiare la ABN AMRO Bucuresti si Londra. Sergiu Manea si-a inceput cariera printr-o serie de pozitii detinute in cadrul unor institutii financiare precum ING Bank Romania, Citibank Romania si Bank Austria Creditanstalt in Bucuresti. A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in anul 1995. Ulterior a obtinut Masteratul in Finante la DOFIN Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie