Calin Nistor, procurorul-sef adjunct al DNA: Activitatea Directiei este sustinuta mai mult de reprezentantele straine in Romania, decat de alte entitati romane

 

Intr-un interviu acordat pentru constantanoastra.ro si preluat de b1.ro Calin Nistor, procurorul-sef adjunct al DNA a afirmat ca activitatea directiei este sustinuta mai mult de reprezentantele straine in Romania, decat de alte entitati romane.

calin-nistor”Conteaza sustinerea din partea oricarei persoane, cu atat mai mult conteaza sustinerea reprezentantei unui stat cu traditie in domeniul judiciar si a democratiei. (…) Din luarile de pozitie publice pana la acest moment, am constatat ca activitatea directiei este sustinuta mai mult de reprezentantele straine in Romania, decat de alte entitati romane”, a spus Calin Nistor.

Cu privire la sesizarile DNA catre Inspecția Judiciara a CSM, Calin Nistor a susținut ca, in proporție de aproape 100%, acestea s-au concretizat.

”Legat de finalizarea acestei actiuni, este greu de cuantificat aceasta, intrucat ea se materializeaza printr-un comunicat emis de catre plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Pe de alta parte, nu este lipsit de importanta faptul ca, urmare a verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara, s-a stabilit ca asertiunile celor care atacau institutia erau nereale. Se poate discuta si cred ca o modificare legislativa ar fi binevenita, in sensul in care persoana care face asertiuni nereale ar putea fi si sanctionata, insa despre modalitatea sanctiunii și care ar trebui sa fie natura acesteia, se poate discuta”, a declarat procurorul-sef adjunct al DNA.

In legatura cu modurile in care se manifesta corupția din sistemul medical, Calin Nistor a declarat: ”Coruptia in sistemul medical nu se manifesta doar prin asa-zisa mita data medicului sau asistentului medical, ci se manifesta si prin achizitii de medicamente sau tehnica medicala la valori mult mai mari decat valoarea de piata, investitii realizate in mod fraudulos, decontari frauduloase de medicamente. Acestea reprezinta doar o parte dintre manifestarile coruptiei in domeniul medical si este cert ca diminuarea acestora ar conduce la sporirea veniturilor in sistemul medical. Este adevarat ca salarizarea poate fi o componenta importanta in diminuarea coruptiei, insa nu este suficienta ca unica masura, ci ar trebui suplinita cu multe alte masuri in cadrul sistemului medical romanesc. Imprejurarea ca o persoana are salariul mic si din aceste considerente primeste mita, nu reprezinta o aparare veridica, chiar si din considerente sociologice, nu neaparat penale”.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie