Organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP)
Juridice.ro scrie despre organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice.
Hotararea Guvernului nr. 634/2015 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 645 din data de 25 august 2015.
Conform OUG nr. 13/2015 Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a fost infiintata ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Finantelor Publice, prin preluarea atributiilor, activitatii, a posturilor si a personalului de la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), de la Unitatea pentru coordonarea si verificarea achizitiilor publice din cadrul Ministerului Finantelor Publice (UCVAP) si de la compartimentele de verificare a achizitiilor publice din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice.
ANAP este o institutie publica si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Finantelor Publice, finantata integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finantelor Publice.
Activitatea ANAP este exercitata la nivel central si prin 8 structuri regionale, fara personalitate juridica, la nivel teritorial.
Principalele atribuții ale ANAP: elaborarea, promovarea si implementarea politicii in domeniul achizitiilor publice, stabilirea si implementarea sistemului de verificare si control al aplicarii unitare a dispozitiilor legale si procedurale in domeniul achizitiilor publice, precum si monitorizarea functionarii eficiente a sistemului de achizitii publice.
ANAP este condusa de un presedinte, cu rang de secretar de stat, numit si eliberat din functie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului finantelor publice. Personalul ANAP este compus din demnitar, functionari publici si din personal contractual. Personalul ANAP cu atributii de verificare si control este investit cu autoritatea publica a statului, pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor, precum si a obligatiilor de serviciu.
Numarul maxim de posturi al ANAP este de 415.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!