Vicepresedintele ANRE dezminte informatia potrivit careia centralele mai vechi de 10 ani trebuie inlocuite

 

Vicepresedintele ANRE dezminte informatia potrivit careia centralele mai vechi de 10 ani trebuie inlocuite, scrie stiri.tvr.ro.

centrala apartamentNu exista niciun act normativ, national sau european, care sa impuna din luna septembrie comercializarea doar de produse care ating un anumit prag de eficienta energetica, a spus Emil Calota la Ora de stiri.

Vicepresedintele ANRE a afirmat ca informatia nu este confirmata prin niciun act normativ, national sau european, si ca totul „pare a fi o componenta din politica de marketing”.

”Este o informatie neconfirmata. Proprietarii de centrale indivdiuale, la bloc sau la casa, nu au niciun fel de obligativitate de inlocuire a acestora. Fiecare detinator de centrala este stapanul deciziei cand si cu ce fel de centrala isi asigura confortul in locuinta. Dupa opinia mea si informatiile pe care le am, cred ca face parte dintr-o politica de marketing a producatorilor de centrale murale, de tip apartament. Nu exista in Romania, in acest moment, niciun articol de lege care sa impuna proprietarului de centrale de apartamente asa ceva. Informatia nu este confirmata (…) Nu exista nicio directiva aprobata la Bruxelles. Sunt discutii privind imbunatatirea actualei directive privind eficientizarea energetica. Singura obligatie legata de locuinta colectiva, de bloc, e legata de contorizare. Consumul fiecarui cetatean trebuie masurat. Obligativitatea aceasta are termen 31 decembrie 2016”, a spus vicepresedintele ANRE, Emil Calota.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie