Hotarare ICCJ privind nulitatea recursului

 

Pentru modificarea unei hoatarari recursul nu se poate limita la o simpla indicare a textelor de lege, conditia ceruta de lege privind dezvoltarea motivelor de recurs implicand determinarea greselilor anume iICCJmputate instantei de apel, o minima argumentare a criticii in fapt si in drept, precum si indicarea probelor pe care se bazeaza, se arata inttr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie despre care scrie juridice.ro.

In speța, recurentul a formulat critici referitoare la raportul de expertiza intocmit in cauza, sustinand ca expertii au aplicat valorii unitare de despagubire coeficienti de corectie abuziv si neconform cu textul de lege.

Sustinerile nu vizeaza argumentele legale prezentate de instanta de apel in sustinerea solutiei pronuntate, ci se refera la administrarea si interpretarea probelor de catre instanta de apel, a retinut ICCJ.

Inalta Curte a constatat nulitatea recursului intrucat nu este posibila o incadrare a motivelor de recurs in dispozitiile art. 304 C. proc. civ. (art. 488 NCPC).

Vezi aici decizia nr. 1283 din 14 mai 2015 pronuntata in recurs de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect expropriere.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie