Colegiul Medicilor din Romania critica decizia ICCJ prin care medicii din sistemul public nu pot primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti

 

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) critica decizia ICCJ prin care medicii din sistemul public nu pot primi plati suplimentare sau donatii de la pacienti, scrie mediafax.ro.

colegiul medicilor din romaniaCMR sustine ca medicii nu sunt functionari publici.

Presedintele CMR, Gheorghe Borcean a declarat vineri 14 august 2015 pentru Mediafax: ”Colegiul Medicilor din Romania prezinta pozitia corpului profesional fata de dezbaterile in jurul deciziei ICCJ intr-o speta despre luare de mita. ICCJ analizand in recursul suprem in ultima instanta a luat decizia finala prin care interzice in mod formal medicilor sa primeasca orice fel de bun sau de folos din partea pacientului. Medicul nu este si nu poate fi asimilat cu functionar public in exercitul profesiei sale, asta l-ar exonera de faptul ca nu poate primi atentii de la pacienti. Pe de alta parte legea a dreptului pacientului din 2003, precizeaza cu claritate, intr-un articol, ca medicul poate primi sub forma de donatie un dar la sfarsitul tratamentului din partea pacientului – bunuri, bani sau alte foloase. (…) De vreme ce instantele oficiale juridice au fost in neclaritate pe aceasta speta este vadit lucru ca legea nu este clara, nu este precisa, nu este un instrument de lucru asa cum ar trebui sa fie.”

De asemenea Gheorghe Borcean a mai afirmat ca in Romania este deja o traditie ca pacientul sa recompenseze medicul care l-a tratat.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie