Doar 3% din activitatea brokerilor consta in intermedierea asigurarilor de viata

 

Doar 3% din activitatea brokerilor consta in intermedierea asigurarilor de viata, scrie romanialibera.ro, care citeaza date ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

asigurare de viataIn primele trei luni ale anului 2015 brokerii au intermediat prime in valoare totala de aproape 1,29 miliarde lei, din care peste 1,25 miliarde lei pe segmentul asigurarilor generale si doar 31,9 milioane lei pe segmentul asigurarilor de viata.

Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanța in Asigurari din Romania) sustine ca romanii, in general, se gandesc la nevoile lor imediate, cum ar fi asigurarea obligatorie RCA, si mai putin la angajamentele financiare pe termen lung – asigurari de viata, pensii private. Asigurarile de viata sunt privite de consumatori ca fiind produse de lux, care nu le acopera nevoile de protectie pe termen scurt. Exista constientizarea nevoii de economisire pe termen lung, dar consumatorii coreleaza acest lucru cu nivelul veniturilor pe care le obtin. si atata timp cat venitul lor disponibil se va mentine la un nivel redus, nu exista nici perspective pentru o crestere semnificativa a segmentului de asigurari de viata.

In plus inainte de criza financiara, cresterea asigurarilor de viata a fost sustinuta si de bugetele alocate de angajatori pentru astfel de produse, pe care le-au inclus in pachetele de beneficii pentru angajati. Tendinta nu a fost mentinuta si dupa criza intrucat nu exista sprijin din partea autoritatilor pentru introducerea unei deductibilitati fiscale pentru primele platite pentru asigurari de viata.

Vezi mai multe AICI.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie