Raport Consiliul Concurentei: Romsilva trebuie sa separe activitatea de administrator de cea de operator pe piata

 

In raportul preliminar pe piata lemnului realizat de Consiliul Concurentei si citat de agerpres.ro, se arata ca RNP Romsilva desfasoara atat activitati de administrator, cat si de agent economic, ceea ce ii ofera avantaje de natura concurentiala in raport cu ceilalti concurenti.

romsilvaConcluzia raportului este ca Romsilva trebuie sa separe cele doua activitati.

In comunicatul Consiliului Concurentei se arata: ”Raportul preliminar pe piata lemnului arata ca RNP — Romsilva desfasoara atat activitati de administrator, cat si de agent economic, ceea ce ii ofera avantaje de natura concurentiala in raport cu ceilalti concurenti. Astfel, conform legislatiei in domeniu, RNP — Romsilva, regie autonoma care functioneaza sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, administreaza fondul forestier proprietate publica a statului”.

Legislatia in vigoare prevede RNP-Romsilva poate achizitiona lemn fasonat si lemn prelucrat (cherestea, prefabricate etc) din fondul forestier pe care il administreaza, fara licitatie sau concurs de oferte. Abia dupa ce isi retine necesarul de consum, Romsilva valorifica prin licitatie masa lemnoasa ramasa.

„Consiliul Concurentei atrage atentia ca, in aceste conditii, Romsilva trebuie sa separe cele doua activitati de administrator si operator pe piata. In plus, in cazul in care comercializeaza masa lemnoasa este necesara o procedura competitiva de piata (licitatie/concurs de oferte). De asemenea, legislatia actuala permite organizarea de licitatii cu strigare si in situatia in care exista un singur participant la licitatie, situatii in care nu se manifesta concurenta”, se mai arata in comunicat.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie