Locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic nu pot fi asigurate

 

Locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic (cu bulina rosie) nu pot fi asigurate, scrie avocatnet.ro.

cladire marcata cu bulina rosie, risc seismicModficarile legislative in domeniu prevad ca asigurarile facultative pot fi incheiate doar in cazul in care exista deja asigurarea obligatorie. Intrucat pentru locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic nu pot fi incheiate polite obligatorii rezulta ca nici cele facultative nu pot fi incheiate.

Cu alte cuvinte, locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic nu pot incheia niciun fel de asigurari, pana cand constructiile nu vor fi consolidate.

”Locuintele situate in cladirile expertizate tehnic in conditiile legii de catre experti tehnici atestati si incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic nu se asigura pentru niciunul dintre riscurile prevazute de prezenta lege, pana la data receptiei la terminarea lucrarilor de consolidare a cladirilor”, se arata in actul normativ.

Incepand cu 9 iulie 2015 incheierea unei polite facultative este conditionata de incheierea politei obligatorii.

”Societatile de asigurare-reasigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa nu pot incheia asigurari facultative pentru o locuinta care nu are incheiata in prealabil o asigurare obligatorie PAD”, se arata in Legea nr. 191/2015.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie