Romanii din diaspora se pot inscrie in Registrul Electoral de la 1 aprilie 2016

 

Romanii din diaspora se pot inscrie in Registrul Electoral de la 1 aprilie 2016, informeaza zf.ro.

inscrieriDeclaratia apartine presedintelui Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru care a mai afirmat ca perioada electorala pentru alegerile parlamentare ar putea incepe in septembrie 2016.

”Pentru alegerile parlamentare de anul viitor, solicitarile cetatenilor romani cu domiciliul in tara si resedinta in strainatate sau cu domiciliul in strainatate vor trebui depuse incepand cu 1 aprilie si pana la expirarea a 48 de ore de la data inceperii perioadei electorale. Astfel, alegatorii romani din strainatate vor avea la dispozitie aproximativ cinci luni pentru depunerea cererilor, in conditiile in care perioada electorala va incepe, cel mai probabil, in septembrie”, a declarat pentru Mediafax Ana Maria Patru.

Sectiile de votare din diaspora vor fi infiintate inclusiv in localitatile unde sunt cel putin 100 de alegatori.

”Ne bazam pe implicarea si sprijinul alegatorilor romani din strainatate, pe care ii indemnam sa se inscrie in Registrul Electoral, in termenul prevazut de lege. Astfel, vor putea fi infiintate suficiente sectii de votare in diaspora, inclusiv in localitatile din strainatate unde sunt cel putin 100 de alegatori”, a mai afirmat Ana Maria Patru.

Extinderea Registrului Electoral pentru romanii din diaspora face parte dintr-un acord-cadru multianual, care se intinde pe patru ani si care prevede, de asemenea, mentenanta si modernizarea Registrului, valoarea estimativa a proiectului publicat, miercuri, 29 iulie, de AEP in Sistemul Electronic de Achizitii Publice fiind de 8,4 milioane de euro, cu TVA inclusa.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie