Normele pentru acordarea voucherelor de vacanta au fost aprobate de Guvern

 

Normele pentru acordarea voucherelor de vacanta au fost aprobate de Guvern, informeaza avocatnet.ro.

concediuBeneficiari sunt salariatii din mediul privat, dar si cei din sectorul bugetar, care vor primi vouchere de vacanta in limita a sase salarii minim brute.

Voucherele de vacanta vor putea fi folosite doar in turismul romanesc.

Doar unitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice pot emite respectivele vouchere.

Legea nr. 173/2015 privind acordarea voucherelor de vacanta a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 481 din 1 iulie 2015, iar marti, 28 iulie 2015 au fost aprobate si normele de acordare.

Voucherele de vacanta pot fi acordate atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic.

Valoarea voucherelor de vacanta nu poate depasi intr-un an calendaristic contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata pentru fiecare salariat, limita stabilita prin Ordonanta nr. 8/2014.

Perioada de valabiitate a unui voucher de vacanta este de un an de la data emiterii. In cazul voucherelor emise pe suport electronic, perioada de valabilitate nu este limitata la un an.

Salariatii vor putea primi vouchere de vacanta in valoare de maximum 6.300 lei, intrucat salariul minim pe economie a ajuns la 1.050 de lei.

Voucherele de vacanta sunt suportate integral de angajator, iar sumele corespunzatoare voucherelor acordate de acesta sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

„Beneficiarii au dreptul sa isi aleaga unitatea de la care achizitioneaza servicii turistice, insa numai dintre cele afiliate care detin licenta de turism sau certificat de clasificare emise de Autoritatea Nationala pentru Turism. Pe site-ul acestei institutii va fi postata lista unitatilor turistice autorizate. Beneficiarii pot utiliza voucherele de vacanta pe baza actului de identitate. Este interzisa comercializarea voucherelor de vacanta in schimbul unor sume de bani si/sau altor bunuri/servicii”, se arata in comunicatul de presa al Guvernului.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie