Varianta finala a Master Planului de Transport a fost aprobata de Comisia Europeana
Varianta finala a Master Planului de Transport a fost aprobat de Comisia Europeana, noteaza digi24.ro.
Razvan Dobre, consilier superior in Ministerul Transporturilor a declarat: ”Comisia a spuns ca nu mai are niciun comentariu. Master Planul spune nu doar ce trebuie construit, ci mai ales cand”.
Potrivit Master Planului de Transport, in urmatorii 15 ani se vor construi peste 1.200 de km de autostrada si peste 1.900 de kilometri de drum expres.
Fondurile europene si banii de la buget nu vor fi suficienti, Romania avand nevoie si de imprumuturi. Bruxelles-ul ar trebui sa accepte pentru Romania o derogare anuala de deficit de 0,5% din PIB, timp de patru ani incepand din 2017.
Comisia Europeana ar putea accepta acest lucru, dar doar in cazul in care Romania demonstreaza ca nu va risipi banii publici, cum s-ar putea intampla prin adoptarea Noului Cod Fiscal care prevede mai multe taieri de taxe odata cu majorarea salariilor pentru angajaţii de la stat.
Corina Creţu, comisar european pentru Politici Regionale a declarat: ”Asteptam de la autoritaţile romane lista proiectelor care vor fi fazate, in iulie o sa le primim, noi am solicitat pana in septembrie sa primim aceasta lista pentru a putea vedea cum se asaza bugetul pentru 2014-2020”.
Master Planul pentru Transporturi prevede investitii si pentru calea ferata, porturi si aeroporturi.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!