Ciprian Nistor trimis in judecata intr-un dosar disjuns din cel in care sunt cercetati Sergiu Lucinschi si Radu Petru Pricop

 

Ciprian Nistor, in stare de arest in alta cauza, a fost trimis in judecata  intr-un dosar disjuns din cel in care sunt cercetati Sergiu Lucinschi si Radu Petru Pricop, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

dna”In data de 19 februarie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a primit de la o persoana (denuntator in cauza), suma de 30.000 de euro pentru a obtine date si informatii dintr-un dosar penal aflat in instrumentarea D.I.I.C.O.T. care il privea pe denuntator.

In realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, in zilele de 12 februarie 2015 si 30 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian i-a inmanat inculpatului Comaneanu Constantin, ofiter de politie judiciara, delegat sa lucreze in cadrul D.I.I.C.O.T., suma totala de 10.000 de euro (de fiecare data cate 5.000 de euro), suma ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat persoanei denuntatoare, in sensul oferirii, prin incalcarea atributiilor de serviciu, de date si informatii dintr-un dosar penal aflat in instrumentarea D.I.I.C.O.T. care il privea pe acesta din urma si in care ofiterul de politie fusese delegat pentru a efectua acte de urmarire penala, fiind depistati in flagrant la data de 30 martie 2015.

Anterior flagrantului, la data de 10 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a incheiat cu denuntatorul un contract comercial fictiv de prestare servicii IT, ulterior remitandu-i acestuia din urma o factura in valoare de 220.000 euro, ce reprezenta, in fapt, o alta transa a sumei solicitate ca pret al obtinerii de informatii din acelasi dosar penal”, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie