Un nou proiect de lege privind protectia familiei

 

Un nou proiect de lege privind protectia familiei a fost dezbatut pentru intrarea in Parlament in perioada urmatoare, scrie avocatura.com.

FamilieProiectul a fost propus de secretarul de stat din Ministerul Muncii, Codrin Scutaru in cadrul dezbaterii organizata miercuri, 15 iulie 2015 de Asociatia ANAIS.

La eveniment au luat parte ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, mai multe organizatii non-guvernamentale, Asociatia ANAIS, Fundatia Ovidiu Ro, prin Leslie Hawke, Asociatia Caritas, UNICEF, Asociatia Transcena, Centrul FILIA, Asociatia Sera Romania, Asociatia Desenand Viitorul Tau, Colegiul Asistentilor Sociali, dar si reprezentantii Ambasadei Olandei de la Bucuresti.

Proiectul de Lege isi propune sa unifice prevederile legale in baza carora se acorda acum alocatii, ajutoare sau alte drepturi unei familii principala tinta a Legii familiei fiind dezvoltarea clasei de mijloc, a populatiei active, pentru a avea copii si a-i creste in tara in conditii cat mai decente. Proiectul cuprinde prevederi si pentru persoanele in varsta in cadrul familiei extinse.

Printre prevederile noii legii se remarca:

– Combaterea scaderii ratei natalitatii;
– Existenta unei interventii in situatia familiilor cu copiii nascuti prematur;
– Masuri pentru familiile care ajung sa-si abandoneze copiii din cauza nivelului de trai;
– Mai mult sprijin pentru familiile monoparentale;
– Acces la educatie pentru copiii si tinerii proveniti din familii defavorizate;
– Introducerea educatiei sexuale in scoli;
– Egalitate de sanse si nediscriminare;
– Masuri mai severe impotriva agresorilor familiali;

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie