MasterCard acuzata de Comisia Europeana ca a crescut artificial costul platilor cu cardul

 

MasterCard a fost acuzata joi, 9 iulie 2015 de Comisia Europeana ca a crescut artificial costul platilor cu cardurile bancare in Europa, informeaza economica.net care citeaza AFP.

mastercardComisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager a declarat: ”In prezent, banuim ca MasterCard umfla artificial costul platilor cu cardul, ceea ce ii afecteaza pe consumatorii si comerciantii din UE. Suntem ingrijorati atat de regulile aplicate de MasterCard pentru tranzactiile transfrontaliere in interiorul UE cat si cu privire la comisioanele percepute de la comercianti pentru a primi plati efectuate de cardurile emise in afara Europei”.

Ancheta impotriva MasterCard a fost deschisa in luna aprilie 2013, iar daca se va dovedi ca banuielile sunt intemeiate s-ar putea decide aplicarea unei amende de maximum 10% din cifra de afaceri a companiei.

Comisioanele pe care bancile le aplica intre ele cu ocazia platilor efectuate cu cardul bancar au fost limitate de Parlamentul European in luna martie. Pentru tranzactiile cu cardurile de credit comisionul este limitat la 0,3% din valoarea tranzactiilor atat in cazul platilor transfrontaliere cat si al celor domestice. Pentru cardurile de debit comisionul va fi limitat la 0,2% din valoarea tranzactiilor.

In prezent, peste 40% din platile non-cash ale consumatorilor si companiilor europene se fac prin intermediul cardurilor.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie