O noua decizie in instanta favorabila unui client cu credit in franci elvetieni

 

O noua decizie in instanta favorabila unui client cu credit in franci elvetieni noteaza mediafax.ro.

ciocanTribunalul Bucuresti a decis ca o romanca sa isi plateasca creditul in franci elvetieni la cursul de schimb de la momentul semnarii contractului. Decizia a fost luata pe 1 iulie 2015 si nu este definitiva.

Unele din clauze au fost apreciate ca fiind abuzive in conventia de credit bancar.

OPT Bank este obligata sa procedeze la calcularea ratelor aferente contractului de credit in functie de valoarea leu/CHF de la momentul semnarii contractului, aceste rate urmand sa fie recalculate de la data semnarii contractului si pana la sfarsitul perioadei de contractare.

Cursul la care se va recalcula creditul este de 1,8894 lei/CHF.

Banca a fost obligata de instanta sa plateasca reclamantei, Maria Apostol, sumele achitate in plus in temeiul contractului de credit, rezultate din diferenta de curs valutar valabil de la momentul efectuarii fiecarei plati si cursul valutar valabil de la data semnarii contractului, sume la care urmeaza sa se calculeze si dobanda legala aferenta, calculata de la data incasarii fiecarei sume nedatorate si pana la achitarea integrala a acestora de banca.

De asemenea, instanta a mai decis ca banca sa ii plateasca reclamantei suma de 6.359 CHF in echivalent lei la cursul BNR din data efectuarii platii, suma la care urmeaza sa se calculeze si dobanda legala aferenta, calculata de la data incasarii acestei sume nedatorate si pana la achitarea integrala a acesteia de catre parate intrucat a constatat si caracterul abuziv al unei clauze privind comisionul de acordare a creditului.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie