Mediul de afaceri despre reducerea TVA

 

Asa cum era de asteptat, reprezentantii mediului de afaceri se arata multumiti de masura reducerii cotei-standard de TVA de la 24% la 19% incepand din data de 1 ianuarie 2016.

calculator si pixLaurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) a declarat pentru Curierul National: “Nu este decat o revenire la un sistem care a mai functionat. Decizia este luata cu o oarecare intarziere, dar va genera efecte pozitive in zona mediului de afa­ceri datorita fluentizarii fluxurilor comerciale si financiare. Ramanem in sectorul de constructii insa cu problema platii anticipate a TVA-u­lui, desi perioada medie de recuperare a creantei ramane undeva la opt-noua luni. Platim mult inainte TVA-ul, inainte de a ne incasa facturile. (…) Eu cred ca si de la mediul de afaceri, dupa ce s-a intamplat in ultimii ani, in care componenta sociala a executiei bugetare a fost prioritara, am avea asteptari in planul unor dirijari de fonduri inspirate catre proiecte de investitii. Mi-ar placea foarte mult ca actualul Guvern sau guvernele care vor veni sa acorde mult mai mare importanta si atentie sustinerii unor programe de investitii asumate transpartinic”.

Liviu Rogojinaru, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) sustine ca reducerea TVA este o decizie foarte buna: “In ceea ce priveste impactul bugetar al reducerii TVA la 19% sunt convins de faptul ca acesta s-a facut. Cu banii rezultati, daca vor fi alocati mediului de afaceri, firmele vor putea sa functioneze mult mai bine. De asemenea, ca urmare a reducerii TVA vom asista la o scadere a preturilor per total, o scadere care nu va face nimic altceva decat sa accelereze si sa impulsioneze business-ul, consumul, productia, fiind consecinte directe”.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie