Alocatiile de stat pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul pentru sustinerea familiei si cu venitul minim garantat

 

Alocatiile de stat pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul pentru sustinerea familiei si cu venitul minim garantat sustine ministrul Muncii, Rovana Plumb citata de agerpres.ro.

rovana plumb„Vom modifica legea în ceea ce priveste conditionalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei si venitul minim garantat de alocatiile de stat pentru copii, deoarece în urma majorarii alocatiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocatiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii si 500.000 de copii la micsorarea alocatiei de sprijin pentru familie. De aceea vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezinta dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin parintii si în functie de care se calculeaza beneficiile sociale, respectiv alocatia pentru sprijinul familiei si venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii si 500.000 de copii vor primi alocatia de la stat egala cu ceea ce se primeste în luna iunie si copiii vor primi alocatia dublata conform legii pe care am adoptat-o”, a declarat ministrul Muncii.

Modificarea se va face prin ordonanta de urgenta.

„Speram sa fie gata cu toate avizele în cursul saptamanii viitoare. Avand în vedere ca de la 1 iulie copiii vor primi alocatia dubla aferenta lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse si care au în întretinere copii sa fie afectate”, a adaugat Rovana Plumb.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie