Legea care aproba suspendarea taxei auto

 

OUG  1/2012, actul normativ prin care Guvernul a decis sa amane aplicarea taxei pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007 timp de un an, pana la 1 ianuarie 2013, a fost promulgata prin lege marti, potrivit unui comunicat de presa publicat de Administratia Prezidentiala, precizeaza Avocatnet.ro

Dupa ce saptamana trecuta legea a fost adoptata de deputati cu 219 voturi „pentru”, unul „impotriva” si 15 abtineri, Senatul adoptase tacit  acest act normativ in luna aprilie, Legea care apoba OUG  1/2012 a fost promulgata marti de presedintele Romaniei.

OUG 1/2012 contine hotarirea Guvernului, luata la inceputul acestui an, de a suspenda plicarea taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pana la 1 ianuarie 2013.

Ordonanta permite persoanelor care au achitat deja noua taxa auto la prima transcriere a dreptului de proprietate pentru masini inamtriculate inainte de 2007 sa isi primeasca banii inapoi. Contravaloarea taxei va fi restituita pe baza unei cereri adresate administratiei fiscale.

Chiar daca ordonanta a intrat in vigoare la data publicarii, 31 ianuarie 2012, conform Constitutiei, ordonantele emise de Guvern trebuie aprobate prin Lege de Parlamentul Romaniei pentru a-si produce in continuare efectele juridice.

Adina Danila

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie