Impozitarea veniturilor comerciale

 

Veniturile comerciale sunt supuse impozitarii, conform legislatiei in vigoare. Avand in vedere acest lucru, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale trebuie sa indeplineasca mai multe obligatii fiscale. In caz contrar, contribuabilii risca amenzi pe pana la 3.500 lei.

calculator, declaratie, pixuri, ochelariPotrivit Ghidului fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri comerciale din Romania, disponibil pe pagina de internet a ANAF, veniturile comerciale reprezinta acele venituri din activitati independente si cuprind veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele din profesii libere, precum si din practicarea unei meserii.

Astfel, persoanele fizice care intentioneaza sa desfasoare o activitate economica ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale si familiale sunt obligate sa se inregistreze si sa se autorizeze la Oficiile Registrului Comertului, operatiuni in urma carora vor primi un cod unic de inregistrare, se arata in documentul citat.

Pe langa indeplinirea formalitatilor de la ONRC, aceste categorii de persoane au si o serie de obligatii fiscale, respectiv sa depuna anumite declaratii la ANAF si sa plateasca catre stat taxele si impozitele pentru veniturile obtinute din activitatile desfasurate.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie