Solicitarea unei medieri in timpul desfasurarii procesului de stabilire a programului de vizitare a minorului – Speta mediere

 

Laura este mamă singură, cu un băieţel de 9 ani şi a solicitat o mediere în timpul desfăşurării procesului de stabilire a programului de vizitare a minorului. Cei doi soţi au parcurs, în instanţă, un divorţ zbuciumat, cu probe, martori, pretenţii financiare şi în tot acest timp, copilul s-a întâlnit doar de două ori cu tatăl lui, care nici nu mai locuieşte în acelaşi oraş cu mama băiatului. Pe băiat o să-l numim Radu, pentru a pastra confidenţialitatea asupra datelor personale şi astfel, să rămână doar situaţia conflictuală şi rezolvarea ei prin mediere separată, utilă şi altor cazuri.

DivortLaura este o femeie activă care îşi asumă responsabilităţile profesionale, dar consideră că din moment ce acoperă toate cheltuielile legate de întreţinerea familiei ei: casă, părinţi, educaţia copilului, acesta nu mai are nevoie constant de prezenţa tatălui. (?!) Când discutăm un caz, m-am obişnuit să nu mă mir de ceea ce spun clienţii, doar de asta solicită ei serviciile de mediere, ca o a treia persoană să le arate şi un alt unghi de vedere a situaţiei lor şi, printr-un raţionament diferit, să ajungă la o înţelegere cu oponenţii. Nu avem nevoie de probe sau de martori, ci doar de raţiune.

În cazul de faţă, Laura nu este de acord ca fostul soţ să petreacă cu Radu o parte din vacanţele acestuia pentru că asta înseamnă ca Radu să plece în oraşul unde locuieşte acum tatăl lui. Laura anticipează că aşa cum fostul soţ nu s-a implicat în viaţa copilului timp de 7 ani, cât au locuit împreună, manifestând răceală şi dezinteres în comunicarea cu acesta, tot aşa se va întâmpla şi pe perioada vacanţei. Radu abia dacă îşi cunoaşte bunicii paterni, care sunt ostili faţă de ea, spune Laura. Cum se va acomoda Radu?!

Mediator Roxana Cozma

Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie