Taxa judiciara de timbru. Facilitati acordate persoanelor juridice

 

În Monitorul Oficial al României nr. 122 din data de 17 februarie 2015 a fost publicată Decizia Curții Constituționale nr. 749 din 16 decembrie 2014 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 42 alin. (2)-(4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

balanta cu bani taxe judiciare de timbruExcepția de neconstituționalitate a fost ridicată de Societatea Comercială „Genel Internaţional” – S.R.L. din localitatea Rebra, judeţul Bistriţa-Năsăud într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Suceava – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate îl constituie prevederile art. 42 alin. (2)-(4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, prevederi care au următorul conţinut:
Art. 42 alin. (2)-(4): „(2) Instanţa acordă persoanelor juridice, la cerere, facilităţi sub formă de reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru acţiuni şi cereri introduse la instanţele judecătoreşti, în următoarele situaţii:
a) cuantumul taxei reprezintă mai mult de 10% din media venitului net pe ultimele 3 luni de activitate;
b) plata integrală a taxei nu este posibilă, deoarece persoana juridică se află în curs de lichidare sau dizolvare ori bunurile acesteia sunt, în condiţiile legii, indisponibilizate.

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie