Ce zile libere primesc salariatii de alte religii decat cea ortodoxa?

 

Legislatia muncii stabileste ca salariatii au dreptul sa beneficieze anual de anumite zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Insa, avand in vedere ca cele mai multe dintre ele sunt destinate, in principal, ortodocsilor, cum se procedeaza in cazul persoanelor de alte religii?

Calendar1Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt prevazute in Codul muncii si sunt, in prezent, in numar de 12. Dar la acestea se adauga si doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale ale cultelor religioase legale (altele decat cele crestine), pentru persoanele care apartin de ele.

Concret, salariatii de alte religii decat cea ortodoxa au dreptul sa primeasca liber atat cu ocazia sarbatorilor legale ortodoxe, cat si cu ocazia sarbatorilor majore ale propriei religii.

„Persoanele care apartin altor culte religioase (inclusiv angajatii crestini care nu sunt ortodocsi — catolicii, baptistii etc.) beneficiaza atat de zilele libere legale crestine (ortodoxe), cat si de alte doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale”, a explicat, pentru AvocatNet.ro, Raluca Dinica, director operational Smartree Romania.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie