Anularea obligativitatii CASS de 5,5% pentru persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, investiții

 

Noul Cabinet guvernamental instalat la Palatul Victoria își propune să aducă modificări atât Codului Fiscal, cât și Codului de Procedură Fiscală până la 1 februarie, termen până la care Parlamentul va fi în vacanță. Guvernul Grindeanu va adopta noi reglementări și pentru comisioanele bancare.
scutire taxe si impoziteÎn ultima zi de activitate din ianuarie, parlamentarii vor adopta, de altfel, în ambele Camere legislative și în timp record de doar câteva ore, Legea privind abilitarea Guvenului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.

Potrivit legii transmise chiar de către Executiv parlamentarilor, Guvernul Grindeanu își propune să aducă modificări Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală.

După cum Profit.ro a relatat deja, odată instalat, noul Guvern va anula obligativitatea CASS de 5,5% pentru persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, investiții (dividende, dobânzi), precum și din alte surse, dacă mai realizează și venituri din salarii, pensii sau venituri din activităti independente.

Așa cum reiese dintr-un document prezentat de Profit.ro, va fi eliminat totodată plafonul maxim al bazei lunare de calcul a CASS, care fusese introdus tot de la 1 ianuarie. Potrivit prevederii care va fi eliminată, bază lunară de calcul asupra căreia este aplicată cota individuală de contribuție nu poate fi mai mare decât echivalentul a de 5 ori câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurări sociale de stat.

Guvernul va adopta și noi reglementări privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, informeaza profit.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie