Noi reacţii la proiectul de modificare a Codului fiscal

 

Unele dintre propunerile de modificare a Codului fiscal puse în dezbatere recent de Ministerul de Finanţe avantajează în special multinaţionalele şi nu pot fi aplicate companiilor româneşti decât dacă se modifică şi alte legi, este de părere Emilian Duca, consultant fiscal în cadrul companiei Tax&Business Solutions.
cesiune-parti-sociale-620x206Una dintre modificările aflate în dezbatere este aceea de a extinde facilitatea pentru stock options plan şi pentru alte tipuri de societăţi decât societăţile pe acţiuni (SRL-uri, societăţi în nume colectiv, societăţi în comandită simplă sau pe acţiuni). Însă modificarea pare să avantajeze (din nou) multinaţionalele şi întreprinzătorii străini. În principiu, schimbarea este pozitivă, însă ar trebui modificate şi reglementările privind societăţile (Legea nr. 31/1990) pentru ca această facilitate să funcţioneze şi pentru antreprenorii români“, a explicat Emilian Duca.

Cu alte cuvinte, spune el, actuala lege a societăţilor comerciale din România nu permite ca SRL-urile cu capital autohton să acorde părţi sociale gratuite angajaţilor, ci, în cel mai bun caz, aceştia pot cumpăra părţi sociale cu preţ redus.
„Este o problemă, pentru că această măsură nu este adaptată legislaţiei noastre. Şi astfel vor fi avantajaţi cei cu offshore-uri, pentru că acolo legislaţia este mai permisivă. La societăţile pe acţiuni este posibilă acordarea acţiunilor cu titlu gratuit, dar la societăţile cu răspundere limitată nu”, a mai spus el., potrivit zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie