La prima ședință a viitorului …O noua promisiune pentru mediatori?

 

In cursul zilei de 8 noiembrie 2016, a aparut pe site-ul CdM un comunicat cu privire la modificare legii medierii.

PromisiuneAm observat ca atunci cand se obtin „succesuri” in activitatea CdM sunt trimise emailuri catre mediatori prin care sunt informati de rezultatele obtinute. Atunci cand rezultatele nu sunt cele dorite, se dau comunicate pe site-ul consiliului. Pentru ce o astfel de discriminare in informarea mediatorilor?
Am observat ca sunt publicate procesele verbale ale sedintelor consiliului de mediere pe juridice.ro(de la nici o alta profesie liberala nu sunt publicate astfel de informatii), in schimb „comunicatele” in care se fac apeluri si indemnuri apar doar pe site-ul propriu al consiliului. Sa fie indemnuri pentru mediatori?
Oare cate grupuri politice parlamentare(toate) citesc informatiile de pe acest site?
Modul in care sunt identificati-cu nume, prenume si formatiune politica- si prezentati „vinovatii” pentru neatingerea obiectivului de modificare a legii este unul neutru si benefic pentru actiunile urmatoare? Este o atitudine de mediator? Sau se mizeaza pe faptul ca vor fi alti deputati in urmatorul mandat?

Chiar daca Senatul a adoptat proiectul de modificare a legii- informatie deja „rasuflata” avand in vedere ca este din 17 octombrie 2016-, Camera Deputatilor este camera decizionala. Dar nu s-a ajuns pana acolo pentru ca nu a trecut de Comisia Juridica. Sa fie doar din pricina „opozitiei”?

Pentru ce sa-si manifeste partidele politice interesul pentru acest proiect legislativ? Doar ca sa nu le apara numele pe lista vinovatilor de pe site-ul consiliului?
Unicul scop al proiectului de modificare a legii medierii este acela de a servi nevoia/interesul social? Oare asa sa fie?
Colegii mediatori cu care am discutat nu au primit promisiuni de la partidele politice.
Cine a facut promisiuni si cui? Despre ce promisiuni neonorate este vorba?

Pentru cine este acest comunicat?

Anca Stancu, mediator
„Comunicat cu privire la modificarea și completarea Legii 192/2006
[ Data ultimei modificări: 08.11.2016 ]

Consiliul de Mediere aduce la cunoștință faptul că proiectul de modificare a Legii 192/2006 a fost adoptat de Senatul României, ca primă cameră sesizată.

În data de 7 noiembrie 2016, o delegație a Consiliului de Mediere a fost prezentă la Camera Deputaților, în vederea susținerii propunerii legislative în fața Comisiei juridice, de disciplină și imunități, alături de reprezentantul celor 45 de parlamentari inițiatori, domnul senator Alexandru CORDOȘ.

În Comisia juridică, de disciplină și imunități, proiectul de lege a fost dezbătut de doar 4 deputați din cei 23 (astfel, comisia neîntrunind cvorumul necesar), un deputat PSD – singurul care a votat pentru aviz favorabil, doi deputați PNL și un deputat UDMR, cel din urmă, domnul deputat MÁTÉ András-Levente, solicitând, fără nicio explicație, eliminarea tuturor amendamentelor din proiect. Reprezentantul inițiatorilor, precum și cei ai beneficiarilor nu au fost lăsați să-și expună argumentele privind necesitatea corelării dispozițiilor legislative existente la dispozițiile imperative europene.

Având în vedere situația creată, Consiliul de Mediere apelează la toate grupurile politice parlamentare cu rugămintea ca la prima ședință a viitorului plen al Camerei Deputaților, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii 192/2006 să fie retrimis la Comisia juridică, de disciplină și imunități pentru a fi rediscutat într-un cadru procedural corect.

Consiliul de Mediere invită toate partidele politice să-și manifeste interesul față de proiectul legislativ în discuție, a cărui unic scop este acela de a servi nevoia/interesul social, nădăjduind că promisiunile făcute mediatorilor nu vor rămână neonorate.

Mugur Bogdan MITROI

Președinte Consiliul de Mediere”

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. Laurentiu Ion spune:

    Nu cred ca se va mai discuta ceva. Sa nu uitam ca a mai fost o tentativa esuata. Medierea deranjeaza foarte mult

Adaugă părerea ta


 

Distribuie