Șeful CSM: Redesenarea hărții sistemului judiciar, a instanțelor și parchetelor ar fi o sursă de economie

 

Șeful CSM, Mircea Aron, a declarat joi că a propus, cu ocazia unei întâlniri la Guvern, mai multe măsuri pentru identificarea de resurse bugetare în Justiție.
Consiliul Superior al MagistraturiiAm spus că redesenarea hărții sistemului judiciar, a instanțelor și parchetelor ar fi o sursă de economie, pentru că ei se plâng mereu că n-au cum să mărească bugetul. Am criticat totuși și cuantumul bugetului care e 0,49% și am spus că sunt resurse ca să îl mărească, le-am identificat eu personal: desființează instanțele mici, o să câștigi foarte mult pentru că infrastructura nu mai trebuie susținută, faci o distribuire mai echitabilă a dosarelor în sistem”, a spus Aron, în ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Discuțiile au pornit în urma constatării, de către membrii CSM, a creșterii numărului de cereri de pensionare în ultima vreme.

Bonusurile creează inegalități. (…) Din 8 milioane și ceva de euro pe an care se cheltuie cu aceste chestiuni, nu vreau să dezvolt cum se cheltuie, ăștia ar trebui redistribuiți în sistem. 8 milioane de euro în așa fel încât să ia și ăla care nu are chirie și ăla care ia chirie, ca în Uniunea Europeană”, a explicat Aron, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie