Şcoala digitală: soluţii de comunicaţii inteligente în şcoli şi licee pentru un învăţământ performant
Telekom Romania, cel mai mare grup de telecomunicaţii pe plan local, continuă să implementeze în România noi proiecte revoluţionare menite să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi a românilor. Concret, şi-a asumat obiectivul de a digitaliza diverse sectoare de afaceri, dar şi unele care vizează sănătatea sau educaţia.
În prima parte a acestui an Telekom a anunţat primul proiect pilot de tip Smart City – conceput să ne transforme oraşele în spaţii mai prietenoase pentru cetăţeni, mai puţin poluate şi mai eficiente energetic şi să faciliteze relaţia cu administraţiile publice prin intermediul tehnologiei.
Sub aceeaşi umbrelă a soluţiilor inteligente oferite de Telekom Romania intră şi cele dedicate sistemului educaţional, dorind să transforme clasicul conţinut într-unul interactiv şi atractiv pentru elevi. În acest sens, Telekom Romania, împreună cu partenerii Cisco şi Webhit, au dezvoltat anul trecut, în cadrul mai multor proiecte cu fonduri europene, soluţii digitale care asigură interconectarea şcolilor sau liceelor prin teleprezenţă şi prin tabla interactivă, astfel încât elevii din instituţii diferite să poată participa simultan la aceeaşi lecţie. Programul a fost implementat în 36 de şcoli şi licee din judeţele Braşov, Brăila, Constanţa, Iaşi, Galaţi şi Tulcea şi are drept scop crearea unui nou mediu de învăţare şi de formare a tinerilor prin acces la o educaţie inovatoare.
Teleprezenţa asigură accesul elevilor din zone izolate la conţinut de calitate şi le facilitează contactul cu profesorii din alte oraşe. Astfel, elevii din oraşe şi instituţii diferite pot vizualiza şi participa simultan la o lecţie derulată într-una dintre şcoli. Totodată, aceştia pot interacţiona folosind tabla digitală, vizualizând şi modificând, în timp real, conţinutul. Acesta este înregistrat şi încărcat pe o platformă online dedicată pentru a fi ulterior accesat de către elevi.
De asemenea, profesorii din localităţi diferite au ocazia de a interacţiona în timp real în beneficiul elevilor, scrie zf.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!