CCR va fi condusă de Valer Dorneanu

 

Curtea Constituţională a României (CCR) va fi condusă în următorii trei ani de Valer Dorneanu , fost preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD în anii 2000-2004, perioadă în care social-democraţii şi Adrian Năstase dominau politica românească.
valer-dorneanu„Am fost ales cu majoritate de voturi. Am convenit că o să formăm o echipă, să păstrăm nivelul şi prestigiul Curţii Constituţionale. Aşteptăm să cooperăm foarte bine cu instituţiile statului, aşteptăm de la ele să nu mai transforme CCR în acel loc în care să trimită toate neînţelegerile“, a spus noul preşedinte al CCR, la scurt timp după alegerea sa.

Fostul social-democrat, propus în funcţia de judecător CCR în 2013 de către PSD, a ţinut să precizeze că instituţia trebuie să fie arbitru constituţional, nu arbitru de ring. Proaspătul ales în fruntea CCR a refuzat să spună dacă în cursa pentru această funcţie s-a mai înscris cineva sau care a fost raportul de voturi. Însă, potrivit unor surse, Livia Stanciu ar mai fi intrat în competiţie internă, iar când s-a supus la vot, Dorneanu a primit şase voturi „pentru“. În ceea ce o priveşte pe Livia Stanciu, aceasta, la fel ca şi alţi doi judecători ai CCR, Attila Varga şi Marian Enache, se află printre nou-veniţii în instituţie. Cei trei au depus ieri, înainte de şedinţa de alegere a noului lider al CCR, jurământul în faţa lui Klaus Iohannis, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie