Mădălin Dumitru, Cyber Smart Defence: Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea unei companii este omul

 

Cu toate că tehnologia a avansat atât de mult şi există nenumărate tipuri de viruşi, cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea unei companii sunt angajaţii, potrivit lui Mădălin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locală specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de prevenire a atacurilor cibernetice.

cyber crimeCea mai mare vulnerabilitate pe care am identificat-o este omul. Femeia de serviciu este uşor de cumpărat, are card de acces peste tot şi nimeni nu o bagă în seamă”, a spus el în cadrul emisiunii ZF Live. Compania Cyber Smart Defence realizează teste de penetrare, audit de securitate şi alte metode de „cyber intelligence“ prin intermediul căruia încearcă să prevină atacurile cibernetice.

De obicei se sparg baze de date, se fură informaţii şi se tranzacţionează bani. Tehno­logia este un cadru propice pentru astfel de ata­curi“.

Unul dintre cei mai periculoşi viruşi la ora actuală este „ransomware”, un virus care crip­tează datele şi vine distribuit într-un e-mail legitim, inclus într-un document word. „Deschizi documentul respectiv şi te infectezi. Cei care l-au lansat au făcut peste 3 milioane de dolari.Îţi criptează datele şi îţi cer bani pentru răscumpărarea acestora“.

„Iar dacă te conformezi îţi dau cheia de de­criptare, însă nu întotdeauna”, a spus Du­mitru. El a adăugat că e-mail-ul se trimite către mai multe adrese în speranţa că îl vor deschide cât mai multe persoane, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie