Cristian Tudor- Proprietăţile excepţionale ale microplantelor

 

În localitatea Gorgota din Prahova, Cristian Tudor, un tânăr inginer horticultor, a pus bazele unei afaceri unice în România, cultivarea de microplante şi, mai nou, flori comestibile, care sunt folosite ca plating şi decoraţiuni gastronomice de masterchefi din România, în restaurante de top din întreaga ţară. A început experimentele pe balcon, în apartamentul său din Bucureşti

Cristian Tudor, microplanteConceptul de microplante sau „microgreens“, aşa cum sunt cunoscute de specialişti, a apărut în ani ’80 în SUA, în bucătăriile unor maeştri bucătări îndrăzneţi, dar abia după 1990 a început o producţie mai consistentă şi răspândirea acestora în restaurante din întreaga lume. Cristian Tudor, absolvent de horticultură în 2013, le-a descoperit şi el aproape întâmplător. „Ca aproape orice român ieşit de pe băncile facultăţii, m-am angajat la o multinaţională. Era o firmă cu capital grecesc, ce producea răsaduri“. Încercând să se documenteze cât mai mult în domeniul său, a descoperit, în timp ce citea site-uri de specialitate, conceptul de microgreens, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie