Cum te protejezi în mediul online
Specialiştii SRI au sintetizat câteva dintre cele mai răspândite riscuri de a deveni ţinta unor hackeri, precum şi modalităţile prin care acestea pot fi prevenite. Departe de a oferi garanţia unei securităţi impenetrabile, cunoaşterea unor vulnerabilităţi ne pot ajuta să „supravieţuim“ fără pierderi în spaţiul virtual.
Softurile de pe calculator
Multe ameninţări online vin sub formă de cereri de a da click pe un anumit link pentru instalarea unui program sau de a deschide ataşamentul unui mesaj e-mail. Altele deschid ferestre pop-up care ne cer să rulăm un codec ori un player cu ajutorul cărora putem vizualiza diverse conţinuturi.
Pentru a evita orice risc, sfatul specialiştilor SRI este să nu dăm curs unor asemenea cereri. Dacă dorim totuşi să instalăm o astfel de aplicaţie, este bine să facem o verificare înainte. Iar dacă e necesar să instalăm acel soft, este de preferat să-l descărcăm direct de la sursă şi nu de pe terţe website-uri.
Neactualizarea softurilor
Fie că e vorba de sistemul de operare în sine ori de alte softuri adiacente, atacatorii exploatează vulnerabilităţile aplicaţiilor. De aceea, e necesar să facem constant actualizările recomandate de producători.
Aplicaţiile inutile
Experţii ne sfătuiesc ca în cazul în care nu mai avem nevoie de un anumit soft, să-l dezinstalăm. Astfel, vor fi mai uşor de urmărit aplicaţiile care necesită a fi actualizate, scrie adevarul.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!