Administratia Fondului pentru Mediu lucreaza la un proiect prin care sa poata acorda finantare eco-parcurilor si magazinelor care vand doar produse vrac

 

Administratia Fondului de Mediu (AFM) lucreaza la un proiect prin care sa poata acorda finantare magazinelor “zero waste”, care nu genereaza deseuri, intrucat vand alimente si produse la vrac, dar si eco-parcurilor, in care finante-afaceresunt colectate, reparate si vandute obiecte vechi si unde cetatenii vor putea dona mobila si obiecte uzate, pentru a fi reparate sau reconditionate si vandute la preturi accesibile, informeaza economica.net, care citeaza news.ro.

”Sistemul de management al deseurilor in Romania nu functioneaza asa cum ar trebui. si una din directiile prioritare pe care incerc sa o promovez este de a impulsiona tranzitia catre economia verde si catre economia circulara. Administratia Fondului pentru Mediu este practic „banca” noastra, prin care putem sa finantam proiecte care sa aiba cu adevarat relevanta pentru mediu. O sa avem o linie de finantare de 100 de milioane de lei pentru proiecte strict pe zona de deseuri. Aici, ca exemplu, avem centrele eco-parc, care este un model in care cetatenii doneaza produse de care nu mai au nevoie, ele sunt reparate si revandute la preturi accesibile. Centrele vor colecta unelte, mobila, materiale de constructii pentru renovari. Este un model care functioneaza foarte bine in Suedia”, a declarat marti ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, la conferinta Circular 2, organizata de Green Report.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie