Legea privind procedura adoptiei a fost promulgata

 

Iohannis a semnat vineri, 8 aprilie 2016 decretul privind promulgarea Legii referitoare la procedura adoptiei, informeaza curierulnational.ro, care citeaza un comunicat de presa publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

adoptieAceasta a fost adoptata in unanimitate de Camera Deputatilor la jumatatea lunii martie.

Modificarile aduse legii de catre parlamentari prevad ca persoanele care adopta copii mai mari de doi ani sa poata opta pentru un concediu de acomodare de un an si o de indemnizatie lunara de circa 1.700 de lei acordata pe parcursul celor 12 luni de concediu, informeaza Mediafax.

”Persoana care adopta un copil, la cerere, poate beneficia de un concediu de acomodare de maxim un an care include si o indemnizatie lunara in cuantum de 3,4 ISR”, potrivit proiectului de lege initiat de Guvernul Romaniei si adoptat de Camera Deputatilor, for decizional.

Actul normativ va face mai flexibila procedura de evaluare a adoptatorilor si sustine demersurile de adoptie ale acestora, prin prelungirea valabilitatii atestatului de familie adoptatoare de la 1 an la 2 ani.

Proiectul de lege va reduce termenul in care un copil devine eligibil pentru adoptia internationala de la 2 ani la 1 an.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie