Simona Baciu, Transylvania College, a fost premiata de Casa Regala cu medalia „Custodele Coroanei romane”

 

Azi, 30 martie 2016, in cadrul ceremoniei care s-a desfasurat la Palatul Peles din Sinaia, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, a oferit titlul „Medalia Custodele Coroanei romane” Simonei Baciu, co-fondatorul Transylvania College Cluj-Napoca.

Simona Baciu1Sunt profund recunoscătoare Alteței Sale Regale Principesei Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei pentru cea mai mare onoare posibilă reflectată asupra comunității Transylvania College.

Acest moment unic a validat alegerea pe care am facut-o în urmă cu 23 de ani de a contribui la modernizarea sistemului românesc de învățământ și îmi dă curajul să merg mai departe. Ii mulțumesc familiei mele pentru sprijinul constant si aș vrea să le mulțumesc tuturor părinților pentru încrederea în noi, elevilor care învață în fiecare zi cu bucurie și entuziasm, precum și profesorilor noștri dedicați. Nu am fi ajuns atât de departe fără fiecare dintre voi, acesta este efortul nostru colectiv” a scris Simona Baciu pe pagina ei de facebook.

Medalia „Custodele Coroanei romane” este o medalie de merit

Medalia Custodele Coroanei romaneAlături de Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, „Crucea Casei Regale a României” și Decorația regală „Nihil Sine Deo”, Medalia “Custodele Coroanei române” este o distincție creată prin decizia Șefului Familiei Regale a României.

Spre deosebire de celelalte decorații regale, Medalia “Custodele Coroanei române” se acordă prin decizia Principesei Moștenitoare, Custode al Coroanei, Alteța Sa Regală Principesa Margareta.

Medalia “Custodele Coroanei române” este o medalie de merit. Ea poate fi acordată persoanelor cu realizări ieșite din comun în România, în domeniile social, ecologic, al dezvoltării durabile, în științe și arte, precum și pentru performanțe excepționale în diverse profesii și meșteșuguri.

Medalia se acordă celor care au reușit o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Decorația se poate acorda unor organizații, dacă activitatea lor este circumscrisă criteriilor de mai sus.

Medalia “Custodele Coroanei române” se poate acorda unui număr de maximum 400 de persoane în viață. În numărul de 400 se includ și organizațiile distinse.

Medalia “Custodele Coroanei române” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Posesorii Medaliei “Custodele Coroanei române” vor sărbători ziua decorației în fiecare an la 3 mai, ziua de naștere a Reginei Elena a României.
Portul decorației:

Posesorii Medaliei “Custodele Coroanei române” pot purta distincția în ocazii speciale, la un costum închis, smoking sau frac. Femeile distinse cu această decorație o pot purta la un taior cu sau fara pălărie și la rochii de zi sau de seară. În cazul în care decorația a fost conferită unei instituții sau organizații, ea nu poate fi purtată, ci doar expusă. Medalia nu poate fi purtată la ținute sport sau de zi cu zi.

 

Transylvania College este gazda editiei a IV a Galei Excelentei in Mediere, Simona Baciu sustinand o prezentare cu tema ” Medierea in scoala- necesitate si normalitate” la Conferinta profesionala din 16 aprilie 2016.

Anca Stancu, manager MediereNet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie