Conferința „Protecția jurnaliștilor și libertatea presei”

 

Marius Lukosiunas, specialist în sectorul Comunicații și Informații al UNESCO, a declarat la conferința „Protecția jurnaliștilor și libertatea presei”, desfășurată joi la Palatul Parlamentului, ca „UNESCO are un mandat special pentru a îmbunătăți libertatea de exprimare și protecția jurnaliștilor în toată lumea și suntem extrem de preocupați de tema siguranței jurnaliștilor”.
unescoOrganizația pe care o reprezint, UNESCO, are un mandat special pentru a îmbunătăți libertatea de exprimare și protecția jurnaliștilor în toată lumea și suntem extrem de preocupați de tema siguranței jurnaliștilor. Pentru a demonstra asta, pot spune că la începutul lunii februarie, la sediul UNESCO din Paris am avut o mare conferință cu lideri din media (…) unde am discutat tema siguranței jurnaliștilor. Scopul întâlnirii a fost dublu: să vedem ce poate face industria media (…) pentru a îmbunătăți situația, și pe de altă parte pentru a pune în fața guvernelor (…) întreaga gamă de probleme cu care se confruntă jurnaliștii în domeniul siguranței (…) și pentru a spune că toate au o limită și că este responsabilitatea finală a guvernelor de a asigura siguranța jurnaliștilor„, a afirmat oficialul UNESCO.

El a făcut o prezentare în care a arătat situația curentă la nivel internațional privind protecția jurnaliștilor, subliniind, între altele, și că între prima ridicare a problemei accesului la informații pentru jurnaliști din 1947 și până la prima rezoluție ONU au trecut 69 de ani. În context, Marius Lukosiunas a menționat că de atunci există cinci rezoluții ale Consiliului de Securitate sau ale ONU pe tema protecției jurnaliștilor, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie