140 de locuinte ANL scoase la vanzare

 

Guvernul a decis transferul din proprietatea publica a statului in cea privata si inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a unui numar de 140 de locuinte pentru tineri. Este vorba despre locuinte realizate agentia nationala pentru locuinte ANLde Agentia Nationala pentru Locuinte prin Programul guvernamental pentru constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii si administrate de autoritati publice locale. Acest pas asigura cadrul legal ce va permite vanzarea de catre autoritatile publice locale a locuintelor catre tinerii care indeplinesc conditiile de eligibilitate, conform legii. Legislatia prevede ca locuintele din acest Program vor putea fi cumparate de chiriasii acestora dupa 1 an de inchiriere neintrerupta.

Cele 140 de locuinte sunt situate in Bucuresti, sector 3. Potrivit Hotararii de Guvern adoptate miercuri, 24 februarie 2016, Consiliul Local al Sectorului 3 stabileste valorile de vanzare si efectueaza operatiunile de publicitate imobiliara, in conditiile legii, pentru aceste imobile.

Dintre cele 32.552 locuinte finalizate in programul ANL pana la 9 februarie 2016, aproximativ 27.000 se afla in proprietatea privata a statului, pentru a putea fi vandute tinerilor chiriasi. 1.866 au fost deja vandute fostilor chiriasi.

Detalii cu privire la vanzarea locuintelor din acest program sunt disponibile pe site-ul ANL

Sursa: gov.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie