Romania va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar

 

Romania va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constand in produse alimentare si pacura, a stabilit Guvernul, printr-o Hotarare, raspunzand astfel solicitarii primite din partea autoritatilor de la Chisinau.

guvernul romaniei, foto gov.roAjutorul umanitar va fi in valoare de 16,690 milioane de lei si va consta in produse alimentare de baza (faina, zahar, malai, orez, paste fainoase, conserve din carne, conserve pateu, conserve din legume), precum si pacura.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS).

Transportul produselor alimentare se va realiza cu mijloace auto de transport din dotarea unitatilor teritoriale subordonate ANRSPS, iar pentru transportul pacurei, ANRSPS va demara procedura de achizitie a serviciilor de transport feroviar. Pentru produsele alimentare, cheltuielile de transport vor fi suportate din veniturile proprii ale ANRSPS, iar pentru transportul pacurei, Guvernul a alocat suma de 3,130 milioane de lei din Fondul de Rezerva Bugetara pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru ANRSPS.

Prin decizia de astazi, Guvernul raspunde demersurilor Executivului de la Chisinau. in cursul vizitei la Bucuresti, din 26 ianuarie 2016, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a prezentat contextul socio-economic in care noul Guvern de la Chisinau si-a inceput mandatul, facand, in acelasi timp, apel la sprijinul Romaniei. Ulterior, in 10 februarie 2016, printr-o scrisoare adresata premierului Dacian Ciolos, prim-ministrul Republicii Moldova a solicitat autoritatilor romane acordarea unui ajutor umanitar pentru sprijinirea familiilor vulnerabile, afectate de situatia economica dificila din Republica Moldova.

Sursa: gov.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie