Linia Verde Anticoruptie apelata de 12 mii de romani in 2015

 

Linia Verde Anticoruptie a fost apelata de 12 mii de romani in 2015, informeaza stiri.tvr.ro.

telefonCele mai multe reclamatii au vizat fapte de coruptie din randul functionarilor publici.

La Linia Verde Anticoruptie 0 800. 806.806 au fost reclamate cazuri dintre care stiri.tvr.ro aminteste: o familie din Alba s-a plans Directiei Generale Anticoruptie ca, pentru a le opera copilul cu dizabilitati motorii, un medic de la Spitalul de Ortopedie Foisor din Bucuresti le-ar fi cerut 6000 de lei.

Dupa ce au depus plangere la sediul DGA, membrii familiile nu au avut de bani ca sa se cazeze la hotelurile din Capitala. De aceea si-au petrecut noaptea in fata cladirii DGA, unde i-au gasit dimineata ofiterii care incepusera deja sa pregateasca flagrantul.

Medicul a fost prins in flagrant si retinut.

Cel mai recent caz investigat de ofiterii anticoruptie a fost la Craiova. Au prins o secretara a unei scoli care, in schimbul unor sume de bani, promitea unor persoane ca le ajuta sa se angajaze in diverse institutii publice. Pentru servicii, cerea intre 1000 de lei si 15.000 de euro. Cei depistati in astfel de situatii gasesc de fiecare data justificari: de la nemultumiri legate de salarii pana la obisnuita, spun ofiterii anticoruptie.

Anul trecut au fost intocmite cu aproape 25% mai multe dosare penale decat in 2014. Au fost inculpate peste 1500 de persoane, dintre care 249 lucratori din ministerul de Interne.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie