Ikea in vizorul eurodeputatilor verzi pentru sustragerea de la plata unor impozite de peste 1 miliard de euro

 

Lantul suedez Ikea se afla in vizorul eurodeputatilor verzi pentru sustragerea de la plata unor impozite de peste 1 miliard de euro, scrie hotnews.ro care citeaza AFP.

ikeaUn raport de ancheta obtinut de AFP arata „modul in care intreprinderea multinationala suedeza este structurata astfel incat s-a putut sustrage platii unor impozite de peste un miliard de euro in ultimii 6 ani in detrimentul mai multor state europene”.

„In linii mari, IKEA a folosit lacunele fiscale oferite de Olanda, Belgia si Luxembourg”, scriu eurodeputatii.

„Doar pentru anul fiscal 2014” raportul de ancheta evalueaza „pierderi fiscale de 35 milioane de euro pentru Germania, 24 de milioane de euro pentru Franta si 7,5 milioane de euro pentru Belgia”.

Europdeputatii verzi au transmis o scrisoare catre Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenta, si catre Pierre Moscovici, comisarul european pentru fiscalitate, in care prezinta concluziile raportului de ancheta si ii invita sa lanseze o procedura de examinare a ajutoarelor de stat pentru a verifica posibilia existenta a unei incalcari a legislatiei europene in domeniu concurentei.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie