Argumente pro si contra aduse proiectului de lege privind securitatea cibernetica

 

Proiectul de lege privind securitatea cibernetica a fost dezbatut, in premiera, de reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniu si de cei ai societatii civile, care au prezentat argumente pro si contra, informeaza stiri.tvr.ro.

lacat securitate ciberneticaAutoritatile au explicat de ce este nevoie de o lege a securitatii cibernetice. Argumentele au plecat de la cele mai grave cazuri, de spionaj cibernetic, in care sunt vizate informatii clasificate ale statului, pana la necesitatea protejarii bazelor de date cu informatii financiare sau medicale ale cetatenilor.

Anul trecut au fost 68 de milioane de alerte cibernetice, care au afectat 2,3 mil de IP uri. 78 la suta din sisteme s-au dovedit vulnerabile, 21 la suta au fost infectate si 17 mii din domeniile.ro au fost compromise, potrivit Centrului National de raspuns la incidente de securitate cibernetica.

ONG-urile au criticat prevederile care pot aduce atingere libertatilor cetatenesti, exprimarile neclare sau prea generale din lege.

O alta problema ridicata de societatea civila este legata de rolul SRI.

Proiectul de lege privind securitatea cibernetica este in dezbatere publica.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie