Un proiect de lege prevede schimbarea sanctiunilor pentru cruzime fata de animale in infractiune penala

 

Un proiect de lege depus la Senat prevede schimbarea sanctiunilor pentru cruzime fata de animale in infractiune penala, informeaza legestart.ro.

catel1Concret, propunerea legislativa vizeaza modificarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor, in sensul schimbarii sanctiunilor pentru cruzime, in infractiune penala, prevazuta cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda penala.

Motivele invocate de initiatori sunt legate de numarul mare de cazuri de ”maltratare, schingiuire si mutilare a animalelor, cel putin 2-3 cazuri pe zi“. Este citata si statistica organizatiei Green Report, realizata impreuna cu asociatiile de aparare a drepturilor animalelor, care arata ca 542 de reclamatii in care au fost semnalate abuzuri asupra animalelor, au fost inregistrate la autoritatile competente.

Proiectul de lege prevede modificarea alineatului 1 al articolului 25 din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor:

(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amenda:

a) Uciderea animalelor, cu intentie, fara drept

b) Practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive

c) Organizarea de lupte intre animale sau cu animale

d) Folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea

e) Ranirea sau schingiuirea animalelor

f) Interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilor, ciocului si dintilor.

Camera decizionala pentru acest proiect este Camera Deputatilor.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie