Hotarare ICCJ privind actul administrativ vs. actul de informare

 

Pe calea exceptiei de nelegalitate, reglementata de art. 4 din Legea nr. 554/2004, poate fi cercetata conformitatea cu reglementarile cu forta juridica superioara numai a unui act administrativ apt sa produca efecte juridice de sine statatoare, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

ICCJInalta Curte a retinut ca, in raport de prevederile art. 2 alin. (1) lit. c) si art. 4 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, inscrisul intitulat „Scrisoare”, chiar daca emana de la o autoritate publica, nu reprezinta un act administrativ unilateral cu caracter individual, ci reprezinta doar un act de informare, o corespondenta intre doua institutii, scopul emiterii acestuia nefiind producerea de efecte juridice de sine statatoare specifice dreptului administrativ, ci constatarea existentei unor fapte si imprejurari din activitatea institutiilor implicate, astfel ca acest inscris nu poate face obiectul exceptiei de nelegalitate.

Vezi aici decizia nr. 328 din 30 ianuarie 2015 pronuntata in recurs de Sectia de contencios adminsitrativ și fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect excepție de nelegalitate.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie