Ministrul Energiei sustine ca directorii si consilierii din companiile de stat aflate in insolventa sau care inregistreaza pierderi mari trebuie sa isi reduca salariile

 

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu sustine ca directorii si consilierii din companiile de stat aflate in insolventa sau care inregistreaza pierderi mari trebuie sa isi reduca salariile, scrie curierulnational.ro.

Bani teancSpecialistii in energie apreciaza ideea, insa il sfatuiesc pe Victor Grigorescu sa se consulte cu parlamentarii, pentru ca reducerile sa fie facute prin lege, astfel incat angajatii sa nu dea compania in judecata pentru modificarea contractului de munca.

”In intreprinderile care trec prin perioade dificile, primii care trebuie sa-si reduca salariile, sa renunte la avantaje financiare, sunt directorii si consilierii acestora. Ne-am obisnuit sa incarcam schemele de conducere cu adjuncti si consilieri”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

De acum inainte, mai spune acesta, nu vor mai fi tolerate achizitionarea masinilor sau sponsorizarile fara rost in conditiile in care angajatii sunt trimisi in somaj.

Tudor Popescu, specialist in energie a declarat: ”Domnul ministru Grigorescu vine cu niste idei cat se poate de dragalase ca sa se incadreze in opinia generala pe care o traseaza premierul Ciolos. si atunci vrea fiecare sa aiba cate o inovatie. E o idee care aplicata va duce la mobilizarea acestor oameni, dar nu se face decat printr o lege care sa aiba putere de aplicare peste contractul de mandat, sa il modifice”.

Ministrul Energiei a trimis luna trecuta corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existand suspiciunea ca au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei inainte de intrarea in insolventa.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie