Au fost actualizate pachetele medicale propuse pentru perioada 2016-2017

 

Au fost actualizate pachetele medicale propuse pentru perioada 2016-2017, informeaza avocatnet.ro.

asigurare-medicalaProiectul de hotarare de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016-2017 a fost lansat in dezbatere publica, de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), in octombrie 2015, insa a fost actualizat si republicat recent pe site-ul institutiei.

Documentul stabileste ce servicii medicale vor putea fi acordate in sistemul sanitar autohton, in perioada 2016-2017, persoanelor asigurate si neasigurate.

Pachetul minimal va fi destinat persoanelor neasigurate si va cuprinde servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente si materiale sanitare acordate doar pentru urgentele medico-chirurgicale si bolile cu potential endemoepidemic (boli infectioase regionale care pot provoca izbucniri epidemice). De asemenea, pachetul va include monitorizarea evolutiei sarcinii si lauzei, servicii de planificare familiala si servicii de preventie.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie